13 oktober 2006

Ocharme

Heb je het ook gelezen? Open Lijst voelt zich tekortgedaan omdat ze niet bij 'de oriënterende gesprekken betrokken zijn geweest' begin deze week.
Ik zie spontaan het beeld van het kleuterklasje van mijn kinderen waar er eentje zegt: 'hij heeft wel een koek gekregen en ik niet'. Tja, zo gaat dat in de politiek. Het is een keiharde wereld, en dat is voor een deel ook de verdienste van de weledele heer Pinxten die in de afgelopen jaren menig geëngageerde kandidaat, raadslid of schepen ferm bij zijn pietje heeft gepakt. Als het stinkende potje van de overloperij de afgelopen jaren nooit geopend was geweest, dan was er misschien iets meer wederzijds vertrouwen en respect voor elkaars veschilpunten. Nu is het debat zo vaak op de spits gedreven dat de mensen bij het minste hun stekels al gaan opzetten. Dat is eigenlijk voor niemand goed: niet voor de politici die constant op hun tellen moeten passen, en nog veel minder voor de burger die door al het gehakketak geen garantie op een goed bestuur meer had.
Hopelijk verloopt het bestuur vanaf 2007 in een serene sfeer, met een goede onderlinge samenwerking en verstandhouding. Want alleen dat is hetgene waar we in Overpelt op wachten.

Skype Me™! Web Counter
Add to Technorati Favorites
Locations of visitors to this page