12 juni 2007

Au!


Wat was dat de zondag zeg? Dat we bij Sp.a een klets gingen krijgen, dat bleek wel al uit de peilingen, maar dat we zo een gigantisch pak rammel zouden krijgen, daar had nu echt niemand geld op durven inzetten. Maar bon, het is nu zo, en in de politiek verloopt alles in cycli, dus ik ga ervan uit dat een lekker potje oppositie (en een Dafalganneke) ons goed gaat doen. Binnen een paar jaar zullen we er wel weer staan, al voelen we ons nu nog een beetje groggy.
Uiteraard ben ik dus mijn oor te luister gaan leggen bij 'de kiezer' en ik hoor de volgende opmerkingen:
- zo veel verlies, dat hadden ze nu toch niet verdiend
- dat heeft zeker alles met de schandalen van de PS te maken (ah ja? en waarom hebben die dan niet zo'n pandoering gekregen)
- het heeft niets met de PS te maken, het was het Freya-effect
- aan mij zal het niet gelegen hebben, ik heb Sp.a gestemd
- de mensen hebben het veel te goed op materieel gebied. Als het straks weer wa minder gaat, dan mogen de socialisten weer de kolen uit het vuur halen
- ze hebben stemmen verloren aan Dedecker (zijne simplistische Heiligheid heeft het dan toch klaargekregen. Misschien moeten we op 10 juni voortaan Sint Populisticus vieren?)
- ze hebben stemmen verloren aan de Groenen (daar kan ik perfect mee leven, want ik deel de mening van Jos Geysels dat Sp.a en Groen communicerende vaten zijn)
- ze zijn nie meer links genoeg
- ze zijn nog altijd veel te links (qué?)
- Vande Lanotte heeft te weinig uitstraling (maar ik ken toch niemand in heel Vlaanderen die kan lachen met zijn mondhoeken naar beneden, dát moet je hem nageven...)
- Vande Lanotte is te intellectuelerig (ja zeg, wie premier wil worden moet toch een beetje 'mayonaise in zijne kop' hebben. Ik mag er niet aan denken dat een figuur van het kaliber van Linda Vissers het ooit voor het zeggen krijgt. Ge moogt toch minstens veronderstellen dat ze de lagere school afmaken als ze in Brussel willen zitten, eh)
- het was tijd voor verandering tout court, zo gaat dat in de 'polletiek'

Tja, en die laatste was er volgens mij nog het dichtste bij. Ik kan me niet voorstellen dat Sp.a binnen dit en een paar weken of maanden DE reden gevonden heeft voor de afstraffing. De meningen over het waarom lopen bij het grote publiek zo ver uit elkaar dat Caroline Gennez a hell of a job tegemoet gaat als zij straks de Sp.a moet herpositioneren, want ja, langs welke kant waait de wind nu? Ik zou het vooralsnog niet kunnen zeggen. Langs rechts zeker?

Skype Me™! Web Counter
Add to Technorati Favorites
Locations of visitors to this page