25 juni 2007

Eindelijk!

Er zit wat beweging in de kwestie van de kinderopvang. Vorige week heb ik getelefoneerd met het diensthoofd van de plaatselijke kinderopvang en ben ik te weten gekomen wat precies de oorzaak is van het grote tekort aan opvangplaatsen in onze gemeente. Die info is inmiddels ook al doorgespeeld aan mensen die er iets mee aan kunnen.
Hoofdreden van het tekort blijkt te zijn dat er in ons dorp heel veel mensen in de zorgsector werken en dat die zelden hun uren vantevoren kennen, en dus alvast hun kinderen voor de volledige periode inschrijven, en dan pas later massaal afbellen als ze toch niet moeten gaan werken. Is niet zo leuk voor andere gezinnen, maar ik heb er wel begrip voor. Mijn vraag was dan ook hoe men dit dacht op te lossen, en het antwoord was uiteraard door in de eerste plaats op zoek te gaan naar geld. En vervolgens door praktische oplossingen te zoeken, en dat was dan door eventueel extra locaties open te stellen en daar natuurlijk dan ook extra personeel voor aan te werven.
Voordelen bij dat uitgebreidere aanbod zijn er voor veel mensen:
- de werkende ouders kunnen met een gerust gemoed gaan werken in de zomer
- de grootouders worden ontlast van wekenlange kinderopvang
- de personeelsleden van Ravotterke kunnen eindelijk zelf nog eens meer dan een week aaneensluitende vakantie nemen in juli en augustus (het zijn immers allemaal mensen met kinderen die graag eens iets leuks doen in gezinsverband) en hoeven 's avonds niet met een kloppend hoofd naar huis na weer eens een dag maximale bezetting met 85 joelende kinderen.
- de kinderen zelf die toch in een iets minder drukke omgeving de dag kunnen doorbrengen.
Kortom, redenen genoeg om er werk van te maken. En van een goede bron (!) vernam ik intussen dat men de zaken nu wel degelijk aan het bekijken is. Héhé, er is hoop dus.
Nu nog hopen dat ook de scholen eens wat creatiever gaan worden in het opvangen van de leerlingen tijdens deze deliberatie- en verbeterweek en dan kunnen de werkende ouders tenminste weer opgelucht ademhalen.

Skype Me™! Web Counter
Add to Technorati Favorites
Locations of visitors to this page