21 september 2008

Si tous les degoûtés s'en vont...

...il n'y a que les degoûtants qui restent.
Dat is zo'n beetje het verhaal van de Belgische politiek aan het worden. Ik maak me zeer ernstig zorgen over de (terechte!) desinteresse van de mensen in de politiek.
Dit kan toch écht niet meer, een heel land op zo'n walgelijke manier anderhalf jaar laten wegrotten omdat er ergens een stukje in dat land is waar ze mekaar niet willen verstaan.
De opiniepeilingen van de laatste dagen liegen er niet om: iedereen is de hele cirque kotsbeu. Maar helaas wil dat ook zeggen dat diegenen die vroeger wel nog enige affiniteit met de politiek voelden, nu helemaal bedanken om zich nog te engageren.
En zo verschraalt het politieke landschap, want veel jongeren willen zich de moeite niet meer getroosten nog actief te worden, en ook veel vrouwen wijzen met hun wijsvinger naar hun voorhoofd als je zegt dat je met politiek bezig bent. Niet bepaald motiverend dus. En juist NU is het zo belangrijk dat de gedegouteerden luidop roepen dat het tijd is voor vers bloed en nieuwe ideeën. Dus ik zou zeggen: keer je niet af maar schop eens flink tegen een paar schenen!

Skype Me™! Web Counter
Add to Technorati Favorites
Locations of visitors to this page