09 juni 2008

FOS-actie afgelopen zaterdag een succes

Zaterdagochtend om 09.30 stond sp.a Overpelt fris en monter op de Oude Markt voor de kiosk, om een actie rond 'Waardig werk' te doen. (zie trouwens het artikel in 't Belang van vandaag)
We hebben toch wel een 300-tal handtekeningen verzameld van Overpeltenaren die het met ons eens zijn: het kan gewoonweg niet dat je in bijvoorbeeld Delhaize het hele jaar door asperges vindt, die dan in Peru geoogst worden door mensen die écht de meest basic behoeften niet kunnen betalen.
En weet je wat het ergste is: zelfs nu, tijdens ons 'eigen' aspergeseizoen ligt de koningin onder de groenten in de rekken aan 1 volle euro minder dan de Haspengouwse bussels. Waar zijn die van 't Vlaams Belang nu met hun 'eigen bussel eerst'?
Nee, alle gekheid op een stokje: die arme Peruvianen mogen van mij gerust asperges steken en hun oogst mag broederlijk langs de Limburgse variant liggen, maar alstublieft, Delhaize en consoorten, prijs die dan ook aan een aanvaardbare prijs, zodat degene die ze geteeld heeft, ook een waardig leven kan leiden!

Labels: , ,

Skype Me™! Web Counter
Add to Technorati Favorites
Locations of visitors to this page