20 mei 2008

Héhé, toch een dagje thuis

Wat een geluk: ons dagje in Antwerpen van vandaag is afgeblazen wegens teveel collega's die zichzelf niet op tijd zagen arriveren.
Uiteindelijk blijkt het nogal mee te vallen, want veel mensen hebben gekozen voor een dag verlof, en dus zijn de aangekondigde monsterfiles er niet echt gekomen.
Soit, ik vind de manier waarop Yves Desmet de zaken ziet helemaal juist: staken voor een goeie reden is geen enkel probleem, maar da moet je dat middel niet elke vijf voet gebruiken en misbruiken want dan verlies je je krediet.
Had de NMBS eind 2007 (u weet het nog wel: de arme mensen die met Kerst en Oudjaar niet eens meer bij familie konden geraken) een beetje water bij de wijn willen doen, dan is er best nog begrip op te brengen voor een eenmalige staking eens om de zoveel jaar.
Maar niet zoals mijn broer vertelde van zijn studententijd in Geel toen ze daar eens gestaakt hebben omdat er nota bene ingebroken was in de auto van een spoorman of -vrouw.
Dat zijn dus dingen die de mensen zodanig verzuren dat ze op den duur voor een echte staking ook geen begrip meet willen opbrengen. En da's geen goeie situatie.

Skype Me™! Web Counter
Add to Technorati Favorites
Locations of visitors to this page