30 april 2009

Als we maar gezond zijn

De laatste dagen begin ik toch stilaan een beetje een akelig gevoel te krijgen bij die berichten over Mexicaanse griep. Toch maar genoeg vitaminen eten dezer dagen, voor zover dat helpt. En genoeg slapen, al zal dat de komende weken een uitdaging worden.
Bijvoorbeeld gisteren was er eerst weer de rit naar Leuven om daar de dagelijkse bezigheden te doen, dan raprap naar Hasselt voor een cursuske 'tooggesprekken'. Allemaal heel boeiend maar ook erg pijnlijk als je meteen bij de eerste zin al je grootste knelpunt ontdekt. Dringend nog wat schaven aan de debattechniek dus, kwestie van op 22 mei geen modderfiguur te slaan in het Jeugdhuis. Ben dus op zoek naar mensen die me eens flink uit mijn tent lokken om een beetje mee te oefenen... Yoga is misschien eerder een optie dan:-)
Enfin, gisterenavond na de cursus dan ook nog naar Palethe geweest waar dokter Frederix en zuster Hendrickx erg interessante uiteenzettingen gaven over hun ervaringen in Congo. Het waren 2 totaal verschillende verhalen maar het werpt wel een goed licht op de zaak. Dat het daar nog niet onmiddellijk opgelost gaat geraken, zoveel mag duidelijk zijn. En dat is toch zo verschrikkelijk spijtig want uiteindelijk is het een prachtig land, uitgestrekt, met massa's natuur en tropisch weer. Mogelijkheden genoeg om dat uit te buiten op toeristisch vlak, zou ik denken, maar dan moet er toch eerst orde op zaken gesteld worden. Nog veel werk voor onze regering dus ook.
In ieder geval, wij van Think Global, ACt Local, waren uiterst verheugd om 138 mensen te mogen verwelkomen op de activiteit. Dankjewel!

Skype Me™! Web Counter
Add to Technorati Favorites
Locations of visitors to this page