30 september 2008

Gebruik uw gezond verstand!

Mag ik in deze afschuwelijke dagen als werknemer van een financiële instelling toch 1 ding vragen: lees aub wat minder gazetten en gebruik aub uw gezond verstand!
Alles wat ik dezer dagen te verteren krijg qua berichtgeving over de banken is paniekzaaierij, geruchten, kortom bijna riooljournalistiek.
En op alle sites van de kranten voelen mensen zich plots geroepen om gretig te reageren op alle slechte tijdingen. Op die manier wordt de ondergang van de financiële wereld een self fulfilling prophecy oftewel een voorspelling die - als je ze maar lang genoeg herhaalt - uiteindelijk vanzelf wel uitkomt.
Maar al die mensen die hun gal spuwen op de banken, denken er mijns inziens niet bij na dat er in ons land tienduizenden mensen wel bij zo'n bedrijf werken en dat die allemaal met de bibber zitten af te wachten wat de volgende beursdag weer zal brengen.
Op momenten als deze kan alleen sereniteit ons helpen, en geen impulsief gedrag zoals al je geld van de bank weghalen, want dan ben je zelf mee verantwoordelijk voor de neergang. En als de bank er niet meer is, zijn er ook geen kredieten meer uit te delen, dus dan is werkelijk iedereen in de maatschappij de pineut. Denk daar maar eens over na.

Skype Me™! Web Counter
Add to Technorati Favorites
Locations of visitors to this page