17 oktober 2007

Limbabwe

Heeft u het gisteren ook gehoord op het nieuws: er zitten teveel jongeren in het Technisch en Beroeps en vooral in Limburg begint dat dramatische vormen aan te nemen.
Ja haaallooooo, ik vind dat niet verwonderlijk! Als je in Limburg plakker, metser, schrijnwerker, carrossier, tegelzetter of weetikveel bent, dan kom je makkelijk aan een job. Limburg leeft gewoon van de bouw. En als je fabrieksarbeider wil worden is er in Noord-Limburg gelukkig ook heel veel werk voorhanden. Tot zover het goede nieuws... Maar owee als je toevallig burgie, econoom, ICT'er, filosoof, socioloog, filoloog, jurist, geograaf, journalist, communicatiewetenschapper, wetenschappelijk onderzoeker en God weet wat nog bent. Dan ben je d'er dus echt wel aan voor de moeite in deze contreien. Ok, je kunt natuurlijk als jurist nog altijd zelfstandig advocaat worden, en als filoloog een post in het onderwijs zoeken, en als eender welke gediplomeerde aan de bak komen in de openbare sector. Daar wringt het schoentje niet. Maar er stelt zich écht wel een gigantisch probleem als je met een specifiek diploma in de privésector een fatsoenlijke job zoekt, bij een bedrijf dat je iets kan bieden en waar je wat vooruitzichten voor de toekomst hebt. Dan is het hier in Pelt: niks, nada, noppes. Zielig eilandje hier, afgesneden van de rest van de wereld door die verdomde Noord-Zuid-verbinding die er nog steeds geen is. Ondertussen gaan die afgestudeerden die er dan toch nog zijn, massaal hun heil zoeken in andere provincies. En die braindrain zal voorlopig nog niet ophouden, want ik zie nog niet meteen mega-investeringen onze kant uitkomen! Arm Limburg, da komt hier toch echt nooit goed volgens mij.

2 Comments:

At donderdag, 18 oktober, 2007, Blogger Unknown said...

Yep, volledig juist wat betreft de toestand in N-Limburg. Weinig interessant werk in de ICT sector, daarom pendelen we bijna iedere dag naar the Capital of Europe, via de Noord-Zuid versmalling, euh verbinding bedoel ik (waar blijft die omleidingsweg?).

Maar N-Limburg vergelijken met Zimbabwe? Ginder hebben ze wel interessant werk in de ICT (VN Tribunaal in Arusha). En, ik ben toen zelfs niet via de N-Z verbinding moeten rijden om tot ginder te geraken!

Grtz,
Jan
http://jantielens.wordpress.com

 
At donderdag, 18 oktober, 2007, Blogger Ikke said...

Inderdaad Jan, de titel is wat ongelukkig gekozen, maar daarmee wordt bij ons op het werk (in het Leuvense) vaak verwezen naar onze provincie, en vond niet echt een betere titel die de aandacht kon trekken.
Tja, jij staat dan blijkbaar vaak naast mij in de file op de E314. Ik ben gelukkig sinds de zomer aan het carpoolen en dat helpt het leed te verzachten, maar toch...

 

Een reactie posten

<< Home

Skype Me™! Web Counter
Add to Technorati Favorites
Locations of visitors to this page