16 juli 2008

Komkommer(en kwel)tijd

Aiai, aangezien mijn laatste bericht al dateert van 26/6 en ik intussen een paar weken van la douce France genoten heb, is het misschien toch weer eens tijd om iets van me te laten horen.
Maar ja, wat wil je dat ik vertel? Dat ik het enorm erg vind wat er met ons landje gebeurt? Dat ik het een schande vind dat we niet al jaaaaaaaren eerder de reflex hadden om in ons onderwijs al vanaf de kleuterschool de taal van de Walen te leren, en andersom ook onze taal in het Zuiden van het land aanleerden? Dat we gewoon veel beter ons best hadden moeten doen om ook echt te zorgen dat we ons verbonden zouden voelen? Dat we daardoor misschien door onze Vlaamse invloed veel miserie in Wallonië hadden kunnen voorkomen? Dat ik me schaam omdat ik in Frankrijk aan zowel Fransen als Britten en Nederlanders heb moeten uitleggen wat er nu in godsnaam aan de hand is en dat ik moest toegeven dat ikzelf, noch het gros van de mensen in mijn omgeving het ook allemaal niet meer begrijpt?
Als het aan mij lag, ik zou een gigantische tegenbeweging op gang doen komen, zodat we onze Waalse buren wat beter zouden leren kennen, zodat iedereen maar dan ook iedereen in dit land perfect tweetalig wordt. Want als het er met de paplepel ingegoten wordt, dan hoeven we onze kinderen vanaf het 5e studiejaar niet die ellendige vocabulaire-lijstjes en grammaire te laten aframmelen. En dan zouden we ook meteen inzien hoeveel Belg we allemaal zijn en hoe weinig Vlaming of Waal.
Het kan me niet bommen als er hier nu mensen met sympathieën voor VB en dergelijke over hun nek gaan, maar dat is mijn mening en daar ben ik keihard van overtuigd.
Vive la Belgique, l'union fait la force, nog altijd!
En nu ga ik een kop kamillethee drinken om te kalmeren.

Skype Me™! Web Counter
Add to Technorati Favorites
Locations of visitors to this page