31 augustus 2008

Ontwaken uit de zomerslaap

Héhé, na nog een weekje in het Zuiden om toch maar eindelijk eens echt wat zon op te doen, kondigt zich het nieuwe schooljaar aan. Gelukkig heb ik nog een week 'klusvakantie' om opnieuw aan de routines te wennen: op tijd opstaan, kindjes toonbaar maken, koekske in tassen steken, mee naar school fietsen etc etc. Het is natuurlijk ook weer heel duidelijk te merken op tv dat de kinderen weer naar school moeten: reclame tot je er bij dood valt, van stiften, over ergonomische scharen en koekjes allerhande, tot petit gervais'kes en vitaminepreparaten godbetert. Waar blijven ze het toch vandaan halen?
Maar goed, toch even opsommen wat ik de afgelopen week geleerd heb:
- aan de villa's te zien die we onderweg naar de kust passeerden, is het geld op deze wereld nog steeds niet goed verdeeld
- hoe ouder het publiek op het strand, hoe meer monokini's
- hoe meer monokini's, hoe minder goesting in eten (wat mij dan weer ten goede komt, haha)
- de Fransen spreken tegenwoordig spontaan een woordje Engels, zomaar ineens
- volgend jaar eraan denken een doos ijshoorntjes zelf mee te nemen, want 1 bol kost 2 euro en 2 bollen kosten 3 euro
- in Zuid-Frankrijk kennen ze exact hetzelfde probleem als hier qua woningnood: de Noorderlingen kopen massaal alles op en stuwen zo de prijzen naar ongekende hoogtes. Ze staan erbij en kijken ernaar, net zoals wij sukkels hier
- eind augustus is een ideale periode om op vakantie te gaan: een stuk goedkoper en nog amper Nederlanders in de buurt (wat je van Overpelt-Lindel moeilijk kunt zeggen: deze middag nog gaan aanbellen bij een buurman die een VOLLEDIGE fanfare in zijn achtertuin had uitgenodigd. Hallo zeg!)
- en tenslotte hoe gladder de ober, hoe zwaarder je gerold wordt. Maar ach, dat wist ik eigenlijk allang, en toch is het me weer overkomen.
Verder nog iemand geld teveel om een leuk optrekje met zwembad te sponsoren?? Gelieve zich te melden via de commentaarknop hieronder.

16 augustus 2008

Terug online!

Joepie! Na weken zonder computer te zitten en daarvoor ook nog een paar weken in het buitenland gezeten te hebben, is het nu echt wel hoog tijd om nog eens iets te posten zeg. Zolang zonder berichtjes, da's niet al te goed voor de kijkcijfers;-)
In deze zomermaanden staan de politieke activiteiten op een laag pitje, maar achter de schermen blijven we in Overpelt aan onze PR werken. Zo was er vorige week een openluchtfilm die flink wat volk op de been bracht. Ook de roofvogelshow die daarvoor plaatsvond, lokte heel wat mensen. En dan te bedenken dat ze voor die avond echt wel slecht weer voorspeld hadden. Hadden wij effe geluk zeg.
Verder heb ik de afgelopen dagen zoals zovelen genoten van de athleten in Peking. Vooral de hockeyploeg kon me bekoren, gewoon omdat die jongens allemaal foutloos uit volle borst het Belgisch volkslied meezongen. Ja sire, er zijn nog Belgen. Ze hebben dan misschien geen goud gehaald, maar voor mij zijn het echte kampioenen. Je zag ook dat die mannen echt met volle goesting speelden. Knap!
En dan gisteren onze 'eigen' Tom Vangeneugden die een nieuw Belgisch record zwemt. Daar mag je trots op zijn, en wij allemaal samen met hem. Dikke pluim, Tom!
Tja, tenslotte deze namiddag dan Bolt die als een raket de 100 m. bij de mannen loopt. Niet te overtreffen, die vent. Wat een snelheid. Hij maakte exact 41 passen op 100 m. Dat is dus 2 en een halve meter per pas. Beeld het je gewoon eens even in...
Onze kinderen kijken ook met grote ogen naar al die sporters, want het zijn tenslotte de beste zwemmers, lopers, springers, etc van de wereld. En zo'n prestaties zijn voor die kleintjes bijna niet te vatten. Nu hoop ik stiekem maar dat ze ook zin krijgen in atletiek of zo. Zelf kon ik zo'n - nou ja - dikke twintig jaar ook wel een goed spurtje trekken. Plus hoog- en verspringen ging me ook goed af. Maar zoals dat zo vaak met de jeugd gaat, er is nog zoveel meer te beleven in de wereld, en dan haak je dus af hé. Spijtig, dat wel, maar als ik dan zie hoeveel een echte topsporter ervoor moet over hebben om er te geraken, dan zou ik mezelf dat toch echt nooit hebben zien doen. Chapeau voor al die fanatiekelingen.

Skype Me™! Web Counter
Add to Technorati Favorites
Locations of visitors to this page