04 december 2009

Klimaatpraatje (en nog wat ander gewauwel)

Volgende maandag start in Kopenhagen de 'grote klimaatconferentie'. Het zal me benieuwen. Zoals ook in het verleden al is gebleken zullen ook daar weer pseudo-maatregelen genomen worden die het geweten van de wereld tijdelijk moeten sussen.
Maar mij niet gezien, tenzij ze streven naar een reductie van minimum 50% van alle vervuiling. Dus niet alleen CO2, maar alle brol die men op deze aardkloot de lucht, de bodem en het water in zwiert.
Afgelopen maandag hoorde ik trouwens tijdens de voorstelling 'Tegen de lamp' van Dimitri Leue nog maar eens hoe erg het met deze planeet gesteld is. Veel zaken had ik ooit al eens ergens gelezen of gehoord, maar zij slaagden erin om al die onheilstijdingen in 1 stuk samen te brengen en dat geeft toch wel een onaangenaam gevoel. Hoewel het voor de rest een heel leuk en humoristisch stuk was, daar niet van.
Wist u bijvoorbeeld al dat 1 rund in zijn leven evenveel CO2-vervuiling produceert als een 4x4-wagen die 109.000 kilometer rijdt. Je zou voor minder vegetariër worden. Of dat de mensheid in 1 uur tijd de volgende catastrofale zaken voor mekaar krijgt: 1300 hectaren bos worden gekapt (da's evenveel als 2600 voetbalvelden), 1680 hectaren woestijn komen erbij, 2.54 miljoen ton CO2 wordt uitgestoten, en in de VS geven ze 1.99 miljard dollar uit aan dieetproducten. In 1 uur tijd!
Maar de honger in de wereld oplossen, ho maar!

Skype Me™! Web Counter
Add to Technorati Favorites
Locations of visitors to this page