13 november 2006

Rekenen met Flipper van België

Wat is het toch een rekenwonder, onze toekomstige koning, eh... Verdubbelen die dotatie potverdorie, in de plaats van ze af te schaffen. Kunnen we in de toekomst nog eens lachen als'ie nog eens op handelsmissie gaat...

11 november 2006

11.11.11

En, hoe zit het met u? Schoon uw envelopke afgegeven aan de vrijwilligers die vandaag op pad waren? Ikzelf was er ook 1 van, en we hebben toch flink wat binnengehaald. Alvast bedankt daarvoor.
Of was u toevallig niet thuis? Geen probleem, gewoon even wegsurfen van deze blog, aanloggen op je homebanking site (hoe, gij doet da nog nie? Allez zeg, zo simpel...) en een overschrijvingske doen op 000-0000011-11. Als iedereen die (klein)kinderen heeft nu al eens 10% van zijn 6 december-budget uittrekt voor 11.11.11. Dan weet ik zeker dat we dit jaar een recordontvangst zullen hebben. En laat die Tefal-pan en die broodrooster voor uw schoonmoeder met kerst gewoon in de winkel staan, maar koop een kleinere attentie die evenveel appreciatie zal krijgen, en denk eens aan de mensen die vandaag weer geen boterham te eten hadden...
God zal het u lonen, met erwten en bonen !

09 november 2006

Heeft Amerika zijn verstand teruggevonden?

Eindelijk, na 6 jaar ongelooflijke domme Bushisms en mislukte stunts van de Amerikaanse regering hebben ze blijkbaar ingezien dat het tijd is voor iets nieuws. En wie weet komt er dan binnen 2 jaar wel eens een vrouw op de presidentsstoel te zitten, nl. Hillary Clinton.
Dát zou ik nou echt wel zien zitten, want Amerika stelt zichzelf voor als perfecte democratie en een voorbeeld voor de rest van de wereld, maar sinds hun ontstaan is er nog nooit een vrouw, laat staan een zwarte aan het bewind geweest.
Bovendien denk ik dat een vrouw heel anders in mekaar zit wat betreft leiderscapaciteiten en visie. Zo kan ik me moeilijk inbeelden dat een vrouw de oorlog in Irak had willen beginnen. Evenmin denk ik dat het zover was gekomen dat de rijken in Amerika nog stinkender rijk zouden geworden zijn, en de armen nog armer. Vrouwen proberen wat dat betreft toch altijd de kerk in het midden te houden, scheidsrechter te spelen, en hebben véél meer oog voor evenwicht en sociaal correcte verhoudingen. Zo lijkt het me ook logischer dat een vrouw de vele miljarden dollars oorlogsgeld eerder had gestoken in Ontwikkelingssamenwerking, waardoor heeeeeel veel toekomstige oorlogen vermeden kunnen worden. En last but not least: ook het milieu is volgens mij een veel belangrijker punt bij vrouwen, gewoon omdat wij onafgebroken bezig zijn met wat voor toekomst we onze kinderen te bieden hebben. En zolang de Kyoto-akkoorden met de voeten getreden worden, zal er voor onze kinderen alleen nog een verziekte aarde overblijven. Maar als er mannen zijn die zich in al het voorgaande kunnen vinden, mogen die natuurlijk ook nog altijd meedoen ;-)

02 november 2006

De Lama's sing 'Bohemian Rhapsody'


Fantastisch stukje 'absurd improvisatietheater' van een bende Hollanders die ik voor de verandering graag eens zou tegenkomen in Overpelt ;-)

Skype Me™! Web Counter
Add to Technorati Favorites
Locations of visitors to this page