16 oktober 2008

Decent work, decent life

De campagne die 11.11.11 samen met FOS, Oxfam, ACV en ABVV plant voor de komende 2 jaren kon op geen beter (of eigenlijk slechter, het is maar hoe je het bekijkt) ogenblik komen.
Het kernidee is immers: alleen wie een deftige job heeft, kan rekenen op een deftig leven.
En laat nu net dat hetgene zijn waar sinds gisteren weer een heleboel mensen in Overpelt en de rest van de Kempen plots niet meer zeker van kunnen zijn.
Want Nyrstar gaat mensen op straat zetten, en ze blijken niet de enige te zijn. Honderden jobs kwamen de laatste dagen al op de helling te staan. Wat volgt is weken of zelfs maanden onzekerheid voor gewone mensen die proberen hun gezin draaiende te houden. Zo zie je maar dat het hebben van werk toch zo verschrikkelijk belangrijk is. Niet alleen in ons kleine Overpelt, maar in alle kleine dorpjes en alle grote steden overal ter wereld. Iedereen heeft recht op zijn portie geluk, en ook al zeggen ze dat geld niet gelukkig maakt, het is toch verdomd handig.
Voor wat het waard is, er is 1 klein lichtpuntje volgens VTM: er liggen 10.000 vacatures te wachten op een goeie arbeidskracht. We zullen eens zien hoe kritisch de werkgevers zich deze keer dan weer opstellen tijdens de aanwervingen.

Skype Me™! Web Counter
Add to Technorati Favorites
Locations of visitors to this page