19 november 2008

Crisis? Welke crisis?

Gisteren gelezen in Het Nieuwsblad: gemiddeld bedrag dat de Sint per kind besteedt: 339 euro. DRIE-HONDERD-NEGEN-EN-DERTIG astemblieft! Waar zijn wij nou helemaal mee bezig??
Wat ik me nu afvraag: als mijn dochters respectievelijk een step en een paar Suskes en Wiskes krijgen, en een Barbie-pop met 1 set kleertjes (gezamenlijke prijs 45 euro), ben ik dan geen goede moeder? Zeg het me dan eh!
CONSUMINDEREN, mensen, that's the question!

16 november 2008

Het zal je kind maar zijn

Het is tegenwoordig al bijna wekelijkse kost in het nieuws: een hoop jongeren die hun leven laten in het verkeer. Vandaag alweer zo'n bericht, over 3 meisjes op de E19.
En wat lees ik daar dan? De meisjes zijn omgekomen om 08.45 deze ochtend, en de jongste van hen blijkt 14 jaar te zijn. Veertien jaar alstublieft! Nu moet er mij iemand eens uitleggen in wat voor gezin zo'n kind grootgebracht werd als het tot 's ochtendsvroeg op stap gaat op die leeftijd en dan nog naar een mega-evenement op een flinke afstand van de thuisbasis. Ik wil best nog aannemen dat er misschien zoiets is geweest al 'er vanonder muizen' zodat pa en ma niet op de hoogte zijn, maar ik vrees ervoor. Vorig jaar had ik ook al gehoord van kinderen van 12, 13 jaar die op Neerpelt Open Air om 01.00 's nachts in hun BH (ja, u leest het goed) aan het rondlopen waren en stomdronken waren. Tja, want ze hadden 2 Breezers op, en daar kun je op die leeftijd echt nog niet tegen. Ten eerste vind ik het écht wel schandalig dat zo'n kind daar op dat onchristelijk uur rondloopt, en ten tweede houd ik mijn hart vast voor de verhalen en klachten achteraf als zo'n meisje dan door een jongen meegenomen wordt. Want het zal dan verdorie maar jouw zoon zijn die daar de hele avond opgehitst werd door zo'n kind dat totaal niet verantwoordelijk is voor haar daden en dat dan achteraf gaat klagen dat ze dingen tegen haar zin heeft gedaan. Want dat zijn ook dingen die gebeuren. Ik wil hier zeker niet de moraalridder uithangen en ik wou vroeger op mijn 14e ook graag al naar een fuif, maar thuis werd dat toch netjes tot 16 jaar keihard afgewimpeld, en maar goed ook. Anders was ik misschien ook wel ladderzat ergens in een gracht of onder een auto beland.
Enfin, wat er ook van zij, ik kijk met een bang hart naar al die 'kleintjes' (want dat zijn het echt nog wel) die zonder toezicht van ma of pa al op veeeeeeel te jonge leeftijd op stap gaan. En ik weet ook niet hoe ik het straks nog moet uitgelegd krijgen aan mijn dochters als er ook bij hun vriendinnen al kinderen zijn die op 14 jaar al op stap mogen. Want dan ben ik de 'ouw zaag'...
UPDATE: bon, het blijkt nu te gaan over 2 meiden van 17 en eentje van 21. Maar de rest van mijn betoog blijft evenzeer gelden...

09 november 2008

Kort (maar krachtig) bericht

Aan het wicht dat gisterenavond op het Sint-Maartenspektakel 'van haren tak' maakte tegen mijne vent omdat hij onze dochter van 1 meter 28 op zijn armen nam om iets te kunnen zien van het spektakel (er stond immers een man van 1 meter 80 voor onze dochter haar neus): een welgemeende f*ck you!
Tja, want door dat hoofdje van dat kindje kon zij opeens niets meer zien, en ze liet dat meteen luid en duidelijk horen. Ik krijg het daar zo ongelooflijk van op mijn heupen als mensen niks maar dan ook niks begrip kunnen opbrengen voor andere mensen met kleine kinderen.
Als het wicht in kwestie later zelf het geluk mag ervaren om kindjes op de wereld te zetten en ook tracht om die kleine bloedjes een streepje cultuur mee te geven in hun jonge leven, dan hoop ik voor haar dat zij op dat moment tolerantere mensen in haar omgeving tegenkomt dan dat zij zelf gisteren was.
Voor de rest gelukkig wel ook heeeeel aangename momenten mogen meemaken dit weekend: een geslaagd wereldwinkeletentje gisterenavond, veel volk in het Linne voor de 11.11.11-omhaling, opnieuw veel eters op de brunch vanochtend, en mooi weer om mijn nieuwe caoutchouc 'botten' eens te testen in het Hobos. Ben er helaas nog niet in geslaagd om eens een sessie 'koeknuffelen' aldaar te doen, hopelijk lukt dat ook nog eens een keer. Ik vind die beestjes er zooo schattig uit zien.

Skype Me™! Web Counter
Add to Technorati Favorites
Locations of visitors to this page