26 juni 2008

Holländer raus!


Euro 2008 -Tom jaagt Nederlanders weg - MyVideo België
Sorry, ik kon het niet laten. Vind het zooooo'n grappig filmke van Tom Waes!

20 juni 2008

Het heilig olie-sel

De laatste tijd heb ik al vaak gezegd dat ik er niet van uitga dat diesel en stookolie etc ooit nog goedkoper zullen worden. Dat betekent dus vanaf nu dat voor een heel grote groep mensen de stookkosten zo'n 10% van hun inkomsten opsouperen. Dat is gigantisch. Wijzelf hebben indertijd gekozen voor aardgas, plus zonnecellen op ons dak geplaatst, en ook nog heel ons huis vol spaarlampen gestoken. Daarbij ook nog extra isolatie gestoken en superisolerende glazen. En dat werkt écht wel. Onze rekening voor gas én elektriciteit komt nog niet eens in de buurt van alleen nog maar de stookolierekening van een modaal gezin. Maar wil dat dan zeggen dat iedereen zich die luxe kan permitteren? Nee dus, want niet iedereen zet een nieuw huis neer, en als ze dat al kunnen is het een serieuze aderlating van je budget als je beslist om zonnecellen te plaatsen. Wiskundig gezien zijn we pas 7 jaar na de verhuis geld aan het verdienen.
Wat ik hiermee wel wil zeggen is: als je ook maar een klein beetje om het milieu geeft, en je wil een financiële inspanning doen die je elke maand veel geld opbrengt, zeker niet twijfelen. En als het even kan, mag de overheid daar een flinke duit in het zakje doen. Maar laat ze dan ook denken aan de doe-het-zelvers ipv alleen maar officiële installateurs te accepteren. Wij hebben door het zelf te doen geen cent subsidie gehad. Dan doe je al eens een inspanning.

09 juni 2008

FOS-actie afgelopen zaterdag een succes

Zaterdagochtend om 09.30 stond sp.a Overpelt fris en monter op de Oude Markt voor de kiosk, om een actie rond 'Waardig werk' te doen. (zie trouwens het artikel in 't Belang van vandaag)
We hebben toch wel een 300-tal handtekeningen verzameld van Overpeltenaren die het met ons eens zijn: het kan gewoonweg niet dat je in bijvoorbeeld Delhaize het hele jaar door asperges vindt, die dan in Peru geoogst worden door mensen die écht de meest basic behoeften niet kunnen betalen.
En weet je wat het ergste is: zelfs nu, tijdens ons 'eigen' aspergeseizoen ligt de koningin onder de groenten in de rekken aan 1 volle euro minder dan de Haspengouwse bussels. Waar zijn die van 't Vlaams Belang nu met hun 'eigen bussel eerst'?
Nee, alle gekheid op een stokje: die arme Peruvianen mogen van mij gerust asperges steken en hun oogst mag broederlijk langs de Limburgse variant liggen, maar alstublieft, Delhaize en consoorten, prijs die dan ook aan een aanvaardbare prijs, zodat degene die ze geteeld heeft, ook een waardig leven kan leiden!

Labels: , ,

07 juni 2008

Lost in space

Vandaag gehoord op de radio: voor de uiterst democratische prijs van 125.000 euro kun je vanaf nu een zitje reserveren in een space ship waarmee je dan 4 minuten in de ruimte kunt doorbrengen. Je ervaart dan even wat gewichtloosheid is en hoe onze aardkloot er vanop een afstand(je) uit ziet.
Nou ja, zal wel een interessante belevenis zijn, maar mensen, denk eens na: 125.00 euro, dat zijn nog altijd 5 miljoen oude Belgische franken eh!
En dat dan voor 4 minuutjes van de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste emotie in de ruimte.
Waar zijn wij nou helemaal mee bezig???
Kijk, zo'n zaken, dat moesten ze nou gewoon verbieden. Mensen die zo'n bedragen willen uitgeven, zouden ze tegen zichzelf moeten beschermen. En de wereld tegen hen als het effe kan.
Dit alles gewoon als inleiding om u allen uit te nodigen morgenochtend vanaf 10.00 op de Oude Markt van Overpelt voor een portie aspergesoep in het kader van de FOS-actie 'schandalig goedkoop'. Geef die ruimtecentjes alstublieft gauw aan de plukkers uit Peru. Die sukkels verdienen ocharme 0.50 euro per uur. Ik wil niet uitrekenen hoeveel lichtjaren die dan moeten werken om zo'n zitje te reserveren:-(
Met dat geld kun je daar verdorie een heel dorp voor jaaaaaaaren deftig onderhouden!

Skype Me™! Web Counter
Add to Technorati Favorites
Locations of visitors to this page