31 mei 2007

Linda Vissers

Dus, niet vergeten op 10 juni: zeker stemmen op die blonde van het Vlaams Belang, die is zo mega-intelligent. Bangelijk gewoon!

Polski zotski


Zijn ze daar in Polen nou helemaal belazerd? TinkyWinky van de Teletubbies blijkt des duivels te zijn, want hij draagt een sacoche, en dus is het een Jeannette! AAAARRGGHHHH! Burn in hell, TinkyWinky, is de reactie van 1 of andere hooggeplaatste Poolse tuttebel. Ze gaan daar nu onderzoeken hoeveel impact dat op de psychologie van jonge kinderen heeft.
En dat noemt zich dan een lid van de Europese Unie? Besteed uw tijd eens aan belangrijkere zaken, daar in Warschau, als het niet teveel gevraagd is.

27 mei 2007

Nieuwssprokkels van de afgelopen week

- Gelukkig heeft de man wiens auto ik maandagochtend aantikte, intussen laten weten dat we het zo maar gaan laten. Héhé, much ado about nothing dus... Maar bon, ben toch tevreden
- Deze week 2 maal in het Maria Ziekenhuis Noord-Limburg moeten zijn, het nieuwe ziekenhuis in Overpelt dus. Daar hebben ze een 'geweldig' systeem qua aanmelding voor consultaties. Woensdagnamiddag een eerste keer mij mogen opwinden over de gang van zaken: ik had een afspraak om 13.30 en was voor de zekerheid al om 13.15 aanwezig omdat ik wist dat iédereen die op consultatie komt bij eender welke dokter, zich moet aanmelden aan de centrale balie. Bon, na een kwartier wachten, nog steeds niet ingeschreven. Mijn afspraak bijna gemist. Tsjonge jonge, dat is toch niet meer van deze tijd, zo een Kafkaiaanse toestanden. En ik was niet de enige die zich daarover opwond. Ongeveer iedereen rondom mij ergerde zich dood, want ja, je kunt toch moeilijk al een half uur op voorhand elke keer daar zijn, niet?
- Donderdag vernomen dat de totale opbrengst van 11.11.11 van alle mensen uit Overpelt zo maar eventjes 19.530,48
euro bedraagt. Dus we zijn die dag dan toch niet voor niets in de regen door de straten getrokken. Een dikke dankuwel daarvoor!
- Enfin, zaterdagmiddag opnieuw op consultatie moeten gaan. Dus opnieuw op tijd gegaan en me naar de inschrijvingsbalie gewend, alwaar... niemand te zien was. Nu moet je weten dat die inschrijvingsbalie vlak naast de gewone receptie ligt. Dus die dames die daar zaten en allengs hun koffie aan het slurpen waren, hadden me wel degelijk gezien, en er was ook nog een ander koppel van wie de vrouw zich wilde inschrijven voor opname maar die stonden daar ook wat te drentelen. Want ja? Waar moeten wij ons nu inschrijven?? Enfin, ik dus naar de madam van de receptie om te vragen of we misschien op zaterdag ergens anders moesten inschrijven, en wat zegt men ons dan(zonder zelfs nog maar het hoofd op te heffen vanachter de computer): "Ah, nee, vandaag moet ge u hier inschrijven". Awel, daar zakt mijn broek nu van op mijn kniëen, hoor! Is dat nu zo moeilijk om daar hetzij een papiertje te plakken 'gelieve in te schrijven aan de receptie' ofwel efkes uw stemgeluid te laten horen en te zeggen "Kom maar even hier", en als het effe kan ook even degene die voor u staat aan te kijken, kwestie van elementaire beleefdheid. Nee, dat dacht ik toch niet! Het leven zou zoveel gezelliger en aangenamer zijn als mensen eens een klein beetje vriendelijker tegen elkaar waren, en ik vind dat in een ziekenhuisomgeving zonodig nog belangrijker dan elders, want niemand gaat daar voor zijn plezier naartoe.
UPDATE (10/06/07) Vandaag nog maar eens in het ziekenhuis geweest, en nu hebben ze toch wel een aparte ruimte voor de inschrijvingen ingericht zeker! Nooit gedacht dat een blog zo'n sterk medium was ;-)

21 mei 2007

You drive me crazy


Yep, na 17 jaar gereden te hebben zonder 1 enkel accident, was het vanmorgen prijs.
Vraag me niet wat er gebeurd is, ik heb geen flauw benul. Het enige wat ik weet zijn de volgende feiten:
- Ik rijd tegenwoordig met een automaat en deze ochtend stond die op 'D' vnan Drive terwijl ik stilstond in de file
- Nee, niet meteen beginnen denken: hoe dom! want als je dan je voet op de rem houdt, dan wordt er toch niet ge'drive'd
- Bon, vervolgens was ik op zoek naar mijn badge, kwestie van op het werk niet te moeten gaan zoeken terwijl ik voor de slagboom stond
- Plots doet mijn auto nen djoef vooruit (achteraf bekeken denk ik dat ik door iemand anders aangetikt ben langs achteren, maar heb het dus niet zien gebeuren)
- Ikke een beetje door mekaar geschud, zonder te begrijpen wat er aan de hand is
- Ik zoek verder naar mijn badge, komt toch wel degene die voor me reed me melden "ja maar, gij zijt wel achterop mij gereden eh"...
- Ikke stomverbaasd en dus maar uitgestapt.
Om een lang verhaal kort te maken, wat was er aan die man zijn auto: het plastiekske dat rond de nummerplaat zit, was gebarsten. Inderdaad, u leest het goed: het plastiekske rond zijn nummerplaat dus. Maar, geen gemaar, papieren invullen want "da's wel een firmawagen hoor, en misschien moet ik wel kunnen bewijzen dat er iemand tegen mij gereden is als ik zo'n nieuw plastiekse wil aanvragen en dan moeten de papieren ingevuld zijn". Ik, onnozel wicht, doe dan dan maar gedwee, maar realiseer me nu dat dat plastiekske van 50 cent dus misschien wel mijn Joker kost bij de verzekering ofwel dat mijn Bonus-Malus omhooggaat. Allebei geen leuke vooruitzichten, want die Joker zou ik liever bewaren voor het geval ik ooit échte schade zou hebben.
Nu vraag ik u, is dat nu de moeite om een mens zijn hele dag naar de GVD te helpen, zo'n plastiekske van nog geen halve euro. Als iemand zich afvraagt hoe het toch komt dat er zoveel verzuring in de maatschappij ius, awel, dat komt door dit soort voorvallen, als je het aan mij vraagt. Waar zijn wij nou helemaal mee bezig, hallo zeg!

19 mei 2007

Kindervreugde

Vandaag is onze jongste 4 geworden, en dat hebben we bij haar vriendinnetje thuis met heel de klas gevierd, want ook dat vriendinnetje wordt morgen 4.
Alles tesamen 12 kleutertjes over de vloer gehad. Gevolg: een hele namiddag voor entertainment gezorgd, taart voorgesneden, poepjes afgeveegd, kinderchampagne geschonken, cadeautjes geopend (en mee uitgeprobeerd vanavond) en ja hoor, zelfs liedjes gezongen.
Geen simpele opdracht. Chapeau aan alle kleuterjuffen die dit dag in dag uit presteren. Je moet het maar doen, want zo'n bende moet toch constant in het oog gehdouden worden en er is er altijd wel eentje die net iets verdergaat in zijn kinderlijke expedities.
Maar wat ik zo leuk vind, is dat zo'n klein 'dopkes' toch nu al zo'n verschillend karakter hebben. Benieuwd wat al die pappenheimertjes binnen dit en pakweg 20 jaar allemaal doen. Want da's eigenlijk nog maar 5 keer zoveel jaren als onze jongste nu geworden is, en da's waarschijnlijk heel rap voorbij. Héhé, dan ga ikzelf al niet meer van de jonsgten zijn. Wie weet wat ik tegen die tijd allemaal bij elkaar gezeverd heb op deze blog...

12 mei 2007

De langste tafel in Overpelt

Ben net terug van 'De langste tafel' in Overpelt, en wat blijkt op de site van Oxfam: we hebben het er met onze 80 meter helemaal niet zo slecht vanaf gebracht als je ziet dat een grote stad als Leuven maar aan 100 meter komt!
Er waren een aantal politieke vertegenwoordigers van Sp.a, Groen! en CD&V, maar als het over eerlijke handel gaat, dan zie je precies niemand van Open Lijst en nog minder van Vlaams Belang. Maar ja, ik had niet anders verwacht eigenlijk. In ieder geval: dikke merci aan iedereen die ondanks het hondenweer toch is komen opdagen én die mee de petitie ondertekend heeft! En nu maar hopen dat er een mooie foto in Het Belang van Limburg komt te staan ;-)

11 mei 2007

Waarheen morgennamiddag?

De Oude Markt van Overpelt, daar moet je zijn!
Om 16.00 tellen ze daar het aantal mensen dat aan tafel zit om tot de langste koffietafel van Vlaanderen te komen. Gratis koffie voor iedereen, of ne choco of een sapke voor de kleintjes.
Zullen ze het halen? Meer nieuws later deze week via dit (inter)net...
Pff, deze middag vrijaf, dus: tijd voor siësta. Was ik maar in Spanje geboren, ik zou elke dag keihard meedoen!

09 mei 2007

Positivisme alom in de krant

Vandaag gelezen in De Morgen:
- "Allochtone jongeren meer geïnteresseerd in nieuws dan Vlaamse." Dat klopt wat mij betreft volledig, want in de tijd dat ik als 13-jarig wicht alleen maar bezig was met posters uit de Joepie tegen mijn slaapkamermuren te plakken, kende mijn ventje (ook gecatalogeerd onder de noemer 'allochtoon', al is'ie meer Belg dan een pak frieten) al de volledige namenlijst van alle politieke partijen, de fractieleiders, de ministers en staatssecretarissen en van hun minnaressen (dat laatste was dan uiteraard hetgeen mij dan weer interesseerde...). Dat wil zeggen: 1-0 voor de Nieuwe Belgen. Doe zo voort!
- "Evenveel Vlaamse vacatures als Belgische werklozen". Daar heb ik maar 1 ding op te zeggen: kunnen dan al diegenen die goed voorzien zijn van poten en oren en zonder job thuis zitten te vegeteren alstublieft eens hun luie kont uit hun zetel hijsen en zich als de wiedeweerga naar de VDAB of iets van die strekking wenden??? Sorry, klinkt misschien geweldig 'rechts', maar dat wil ik van mezelf echt niet gezegd hebben. Als iedereen in deze maatschappij een klein beetje moeite doet om zijn steentje bij te dragen tot het welzijn van ons allemaal, dan hoef ik op het einde van de maand niet meer zo over mijn nek te gaan bij het lezen van mijn bruto/nettoloon. Waarvoor dank!

07 mei 2007

Zielige dag op de Vlaamse wegen

Vandaag werkelijk een walgelijke dag gehad. Mezelf om 05.40 uit bed gehesen (en geloof me, da's voor mij hetzelfde als midden in de nacht). Dan om 06.30 vertrokken richting Leuven. Uitzonderlijk vlot kunnen rijden tot ... Tielt-Winge, en dan nog bijna 2 uur in de file aangeschoven. Ik was compleet geradbraakt toen ik op mijn werkplek aankwam, en dan volgde er een vergadering van 2 en een half uur astemblieft.
Daarna op mijn bureau teruggekomen bij een pc waar werkelijk geen noot muziek meer uit kwam. En dat terwijl ik op die paar dagen dat ik terug aan het werk ben toch al weer zat te doen heb.
Wat de opstopping op de wegen betreft: volgens de nieuwsdienst is de lengte van de files rechtevenredig met de hoeveelheid firmawagens. Awel, dan pleit ik ervoor dat er op die auto's gigantisch veel tax geheven wordt. En dan misschien een gratis abonnement op het openbaar vervoer in de plaats geven. Want alle mensen die hun auto niet echt nodig hebben voor verre verplaatsingen maar puur als extralegaal voordeel gekregen hebben van hun baas, die kunnen dan toch beter voor de kortere afstanden de trein of de bus nemen. Voor sukkels zoals ik, die op 77 km wonen, en die niet op minder dan 2 uur (enkele reis) op hun werkplek geraken met het openbaar vervoer, is er dan misschien terug ietsje meer plaats op de autostrade en stroomt het verkeer misschien opnieuw wat vlotter door.
In ieder geval, deze sottise moet echt ophouden, of ze mogen me binnenkort weer met borstel en blik bij mekaar vegen.
Voilà, en nu kruip ik mijn bed in, ben pompaf. Zielig hé, als ge als volwassen mens met de kippen op stok moet om het fysiek toch min of meer vol te houden in deze verdomde rat-race. Slaapwel!

Skype Me™! Web Counter
Add to Technorati Favorites
Locations of visitors to this page