25 december 2007

Baby Lets Twin Suck Thumb

Er is een kindeke gebo-o-oren... En het krijst de hele wereld bij elkaar.
Gelukkig zijn daar oplossingen voor.
Zalige kerst aan iedereen!

20 december 2007

Nederlandse taalgrillen

Pff, gisteren meegedaan aan Het Groot Dictee der Nederlandse Taal. En toch 17 fouten gemaakt. Andere jaren zit het altijd rond de 15 (persoonlijk record is 9), maar dit jaar heb ik me aan een paar heeeeeel stomme dingen laten vangen. Dit zijn de struikelblokken geweest:
- brijige
- Jakob
- Betel
- Genesis
- jacobsladder (moest dus met kleine j)
- boven aan (had ik aan elkaar)
- geolied
- neergevlijd (deze vond ik zelf de schandaligste fout...)
- boven op (had ik ook aan elkaar...)
- wittekool (NOOIT geweten dat dat 1 woord was-
- Schriftlezing (met hoofdletter blijkbaar)
- oudtestamentisch (ik vind een streepje ertussen mooier ;-)
- scène (meende ergens gehoord te hebben dat dat zonder accent moet tegenwoordig, maar mis dus!)
- Bijbels (ook weer die verdomde hoofdletter)
- jongs af aan (helaas 3 losse woorden)
- gedweeë (ook ik heb een trauma van trema's)
- Godsgezanten (tja, weeral die hoofdletter, had beter moeten opletten in godsdienst zeker, maar ja, da's moeilijk als je zedenleer gedaan hebt...)

18 december 2007

Multi-culti en anti-anti

Héhé, bij Vlaams Belang hebben ze écht niks beters te doen. Gisteren zijn ze weer stennis gaan maken in Wezembeek-Oppem. Daar zit dus zo'n extremistische fanskiljon die ook woorden in de mond neemt zoals 'staat van oorlog', nochtans heeft die vent een oervlaamse achternaam. Zo zielig vind ik dat allemaal, zowel van die burgemeester, die maar eens moet ophouden met keet schoppen, als van de VB'ers die nog wat olie op het vuur gaan gooien. Daar schiet echt niemand iets mee op. De enige manier om uit de impasse te geraken in België blijft nog altijd overleg en wederzijds respect. En da's niet het sterkste punt van de lieden van Vlaams Belang of FDF.
Maar bon, nu we het toch over anderstaligen hebben, misschien ook even melden dat volgens een onderzoek, 1 op 5 Belgen een 'vreemde' ma of pa heeft. En inderdaad, mijn 2 schatjes van dochters horen daar ook bij. En ja, ik ben daar heel erg trots op, want als je weet hoe oma en opa vroeger in Turkije moesten overleven, dan begrijp je heel goed dat ze naar hier kwamen toen de Belgen het vieze werk in de mijn niet wilden doen. Intussen is de familie aangegroeid met 5 kinderen en 8 kleinkinderen, die 100% Belg zijn, alleen de achternaam klinkt misschien een beetje raar. So what, moet iedereen dan Peeters of Janssen heten? Wat ik hiermee eigenlijk wil zeggen is dit: kunnen we allemaal een klein beetje toleranter worden ten opzichte van mekaar, want een Vlaamse staat met alleen maar Vlaams bloed en Arische mensen, daar zul je mij dus niet in tegenkomen. Dan ga ik nog liever geiten hoeden in Anatolië.

13 december 2007

Vier jij ook oudjaar thuis?

Volgens de horeca wordt er dit jaar veel meer thuis oudjaar gevierd dan in een restaurant. De reden is volgens hen het rookverbod.
Excuseert u mij, maar dat vind ik toch wel erg kort door de bocht geredeneerd... Wie een klein beetje nadenkt over die zaken kan er toch niet omheen dat de laatste tijd zoveel zaken zo ontzettend duur geworden zijn, dat zo'n uitspattingen aan het einde van het jaar er gewoon niet mee in zitten. Tel maar uit, begin deze maand de Sint, dan misschien nog uitgbreid kertscadeau's gekocht voor de familie, en wie weet pas vandeweek nieuwe mazout moeten indoen. Euh, dan zitten de meeste mensen echt wel op hun tandvlees. Zeker nu ze de laatste maanden ook de rekeningen van hun wekelijkse winkelkar zien stijgen tegen de sterren op. Maar als er dan in het Parlement gestemd moet worden over dergelijke zaken, dan stemt oranje-blauw netjes tegen sociale maatregelen die het leven terug wat betaalbaarder moeten maken. Begrijpt u dat? Ik alvast niet, zeker niet van een partij die een half jaar geleden nog deed alsof ze de enigen waren die oog hadden voor 'het gezin'. Maar bon, dit gezin blijft alvast met oudjaar lekker thuis wegens geen geld meer voor 5-gangenmenu's van 75 tot 90 euro per persoon (wat ik trouwens ook van het goede teveel vind. Dan maar een bitterbal in de frituur smijten op 31/12, en een goei fleske wijn van den Aldi, even goed!).

06 december 2007

De kip met de gouden eieren

Vandaag gelezen in De Morgen: de CM heeft een onderzoek gedaan naar de top zoveel van de duurste geneesmiddelen die ze terugbetalen. 1 zaak valt daarin op, nl. dat sinds een tijdje product X als middel tegen osteoporose niet langer voorgeschreven wordt. Nee, sinds kort vinden de dames en heren huisartsen het nodig om product Y voor te schrijven. Hetzelfde product als X en van dezelfde fabricant, alleen wat vitamine D aan toegevoegd.
Ik hoor u denken: what's the point? Wel, product X is niet langer beschermd door een patent en dus kan men daar nu een goedkopere generische variant van maken. Da's niet zo goed voor de winstcijfers natuurlijk. Dus stuurt de fabricant een batterij medisch vertegenwoordigers op ronde langs de huisarsten om hen te paaien met plezierreisjes, etentjes en wat weet ik allemaal, opdat die artsen toch maar zeker product Y voorschrijven.
2 nadelen voor u en mij: ten eerste teveel van die vertegenwoordigers in de wachtkamers (die natuurljik ook gewoon maar hun job doen, maar ik zie ze niet graag komen als ik met mijn zieke dochter moet wachten tot er 3(!) de revue gepasseerd zijn). Ten tweede (en veel dramatischer): die mooie dure auto's waarmee die heren en dames vertegenwoordigers op ronde gaan, worden betaald door een firma die er niet voor terugdeinst om de Belgische gezondheidsvoorzieningen compleet uit te melken. Alsof onze staat een kip met gouden eieren is. Als we dit soort praktijken niet radicaal aanpakken, dan zitten we straks alleen nog met rotte eieren. En iedereen weet hoe die kunnen stinken!

Labels:

Skype Me™! Web Counter
Add to Technorati Favorites
Locations of visitors to this page