30 april 2007

Wieder an die Arbeit

Na een periode van afwezigheid op het werk, ben ik vandaag weer eens gaan kijken of ik nog iets voor de firma kan betekenen. Dat bleek nogal mee te vallen;-)
Ik had al een paar dagen een zwaar gevoel op de maag, maar uiteindelijk ben ik toch content dat ik weer onder de 'levenden' ben en nog eens wat kan bijleren.
Eigenlijk wil ik hier gewoon zeggen dat het hebben van een goeie job die bij je past je toch veel voldoening kan geven. Alleen oppassen dat je niet in overdrive gaat, want dan houdt het op... (letterlijk dan). Wat dat betreft hoor ik elke dag meer mensen die toch zo hard op zoek zijn naar een goed evenwicht tussen werk en gezin. En ook al hebben we tijdskrediet en ouderschapsverlof, toch mag het best nog iets meer zijn. Bovendien zou het perfect mogelijk moeten zijn dat je tussen je 30e en 40e een hele tijd voor je kinderen zorgt, en dat je dan op je 40e weer lekker de draad terug oppikt. Hoe hypocriet is het nu om ervan uit te gaan dat iemand op zijn 40e al uitgerangeerd is. Ik mag lijden dat er binnen dit en X aantal jaren een dusdanig tekort aan knelpuntberoepers is, dat ze wel moéten kijken naar mensen van boven de 40 en de 50. Want naar het schijnt gaat het met het invoeren van de Poolse werkkrachten ook niet meer de goeie kant uit sinds bekend is dat die over een paar jaar een groot voetbaltornooi mogen organiseren. Ze moeten zich daar nu door afwezigheid van hun eigen werkvolk gaan beroepen op de Chinezen godbetert. Isn't that hilarious?
Bon, qua aflsuitertje: vandaag een link naar de geweldige tekst van de Janse Bagge Band van het liedje 'Sollicitere'. Voor al degenen zonder job: sjrieve moste doon... (voor vertaling naar het AN: geef maar een gil via de comments en ik doe een poging)
Succes ermee!

29 april 2007

Regen ajb!

Vorige week heb ik ergens gelezen dat ze er in China al in slagen om het weer te beïnvloeden via allerlei rare machines die zilverjodide in het wolkendek verspreiden.
Kunnen ze misschien zo'n 'made in china'-dinges naar België brengen en eens een goei bui loslaten? Kwestie van de plantjes en de gewassen drinken te geven, de zwaluwen toe te laten hun nest te bouwen en astemblieft die vervloekte pollen en andere stofdeeltjes uit de lucht te spoelen. Ik word onnozel van de gelige film die overal op te zien is, en die voor menige hooikoortslijder een ware kwelling is.
Anyone with connections in China around here?

22 april 2007

USA today

Daarnet naar Panorama gekeken over de Evangelische Christenen. Ik heb het niet voor godsdienstfundamentalisten van eender welke kunne, maar deze strekking liet maar 1 enkel gevoel bij mij achter: it scares the shit out of me!
Ik vind dat iedereen voor zichzelf moet kunnen uitmaken welk geloof hij of zij aanhangt, en ook de wijze waarop. En ik heb veel respect voor mensen die hun geloof met overtuiging praktizeren, of het nu katholieken of joden of islamieten zijn.
Maar waar ik de kriebels van krijg is taalgebruik in de zin van: en wij gaan de rest van de wereld helemaal terugwinnen (alleen al die term klinkt akelig oorlogswekkend) want de rest van de wereld is verdorven en alleen wij hebben de waarheid in pacht.
Dat loopt toch nooit goed af. Als ik de beelden zie van predikers in the states die in hun kerken de gelovigen hersenspoelen om toch maar zeker voor de Republikeinen te stemmen, dan vraag ik me af waarom we zover in de beschaving geraakt zijn om nu terug de grens tussen Kerk en Staat helemaal weg te gommen.
Wat zou ik toch verschrikkelijk graag de discussie aangaan met zo'n fat-ass hamburgermaniak die qua ecologische voetafdruk het vijftigvoudige van pakweg een Ethiopiër laat optekenen. Of waarom het 'greatest and most wonderful and best country in the world to live in' de Kyoto-akkoorden niet wil ondertekenen om op die manier de wonderbaarlijke schepping van God te vrijwaren van de complete ondergang in termen van klimaat en dus ook van de mens(elijk)heid. Ach ja, hoe naïef van mezelf: als je gelooft dat jij behoort tot de Uitverkorenen op de Dag des Oordeels, en al de rest uit de boot valt wegens 'verdorven', waarom zou je dan niet maken dat je zo snel als mogelijk die laatste dag probeert te bereiken, want hey, wenkt daar in de verte niet het Eeuwige Leven voor jou (en gelukkig niet voor die gedegenereerde jeannetten)?
Sorry, 't is misschien zware kost voor een doordeweekse zondagavond (qué), maar af en toe overvalt mij zo een filosofisch moment van heb ik jou daar, en dan ben ik blij dat ik in de blogosphere mijn ei kwijt kan...

PS: wedden dat ik na de publicatie van dit bericht problemen krijg als ik een visum voor ginderachter wil aanvragen? Ze zijn daar zo verdraagzaam dat ze wat in hun ogen 'anarchistische elementen' zijn, er gewoon niet in laten. Maar ben na het zien van deze reportage niet echt meer van plan naar daar te gaan. Of 't zou moeten zijn om eens flink plezier te maken in het verderfelijke New York.(Sorry, Claudiaatje, daar in het verre Atlanta...)

Labels: , ,

19 april 2007

Why God created moms

Voor de verandering: eens een grappig stukje in het Engels...

Answers given by 2nd grade school children to the following questions:

Why did God make mothers?
1. She's the only one who knows where the scotch tape is.
2. Mostly to clean the house.
3. To help us out of there when we were getting born.
How did God make mothers?
1. He used dirt, just like for the rest of us.
2. Magic plus super powers and a lot of stirring.
3. God made my Mom just the same like he made me. He just used bigger parts.
What ingredients are mothers made of ?
1. God makes mothers out of clouds and angel hair and everything nice in the world and one dab of mean.
2. They had to get their start from men's bones. Then they mostly use string, I think.
Why did God give you your mother and not some other mom?
1. We're related.
2. God knew she likes me a lot more than other people's moms like me.
What kind of little girl was your mom?
1. My Mom has always been my mom and none of that other stuff.
2. I don't know because I wasn't there, but my guess would be pretty bossy.
3. They say she used to be nice.
What did mom need to know about dad before she married him?
1. His last name.
2. She had to know his background. Like is he a crook? Does he get drunk on beer?
3. Does he make at least $800 a year? Did he say NO to drugs and YES to chores?
Why did your mom marry your dad?
1. My dad makes the best spaghetti in the world. And my Mom eats a lot.
2. She got too old to do anything else with him.
3. My grandma says that Mom didn't have her thinking cap on. (This one is the best if you ask me!!!)
Who's the boss at your house?
1. Mom doesn't want to be boss, but she has to because dad's such a goof ball.
2. Mom. You can tell by room inspection. She sees the stuff under the bed.
3. I guess Mom is, but only because she has a lot more to do than dad.
What's the difference between moms & dads?
1. Moms work at work and work at home and dads just go to work at work.
2. Moms know how to talk to teachers without scaring them.
3. Dads are taller & stronger, but moms have all the real power 'cause that's who you got to ask if you want to sleep over at your friend's.
4. Moms have magic, they make you feel better without medicine.
What does your mom do in her spare time?
1. Mothers don't do spare time.
2. To hear her tell it, she pays bills all day long.
What would it take to make your mom perfect?
1. On the inside she's already perfect. Outside, I think some kind of plastic surgery.
2. Diet. You know, her hair. I'd diet, maybe blue.
If you could change one thing about your mom, what would it be?
1. She has this weird thing about me keeping my room clean. I'd get rid of that.
2. I'd make my mom smarter. Then she would know it was my sister who did it and not me.
3. I would like for her to get rid of those invisible eyes on the back of her head.

Labels: , ,

18 april 2007

Think global dankt u

De filmvertoning van Al Gore gisteren was een groot succes. De 350 plaatsen waren zo goed als uitverkocht, en 200 personen keken gratis naar de film omdat ze met de fiets of te voet waren gekomen. Een dikke merci aan iedereen die onze oproep beantwoord heeft.
Ook de receptie met Wereldwinkel-producten achteraf werd op groot enthousiasme onthaald. En goh, wat was die wijn toch lekker. We zaten zowaar bijna door onze zeer ruime voorraad heen op het einde van de avond. Voor diegenen die het wijntje thuis ook eens willen degusteren: wend u tot de Wereldwinkel in De Heuf en vraag naar de Chileense wijnen van de receptie van gisteren (De exacte benamingen ontsnappen me even). U steunt er de wijnboeren uit Chili mee en zorgt ervoor dat deze wereld terug een iets eerlijkere plaats wordt. Schol!

15 april 2007

Hot, hotter, hottest

Dus wat zijn we vandaag? De 15e april? Ah ja, en hoe warm is het buiten? Tegen de 27 graden?
En wat vinden wij daarvan? Als ik de mensen rondom mij hoor, zeggen ze allemaal wel een beetje hetzelfde: het is wel heerlijk weer, maar ik voel me er helemaal niet goed bij.
Iedereen beseft dat dit abnormaal is, en dat we eigenlijk nu nog aprilse grillen zouden mogen verwachten, en geen hitte à la juli of augustus...
Dit alles om u er nog eens aan te herinneren dat we overmorgen, dinsdag 17 april om 20 uur, in CC Palethe in Overpelt de film 'An inconvenient Truth' vertonen.
Dit is een initiatief van Think Global, Act Local en we vragen er maar 3 luttele eurootjes voor. Plus niet te vergeten: wie met de fiets komt mag gratis en voor niets binnen!
En na de film serveren we nog een eerlijke receptie met Wereldwinkel-producten.
Zeg nu zelf, da's toch een niet te versmaden aanbod!
A propos: gisteren ben ik dus naar 'Gracias a la vida' in Lommel geweest. Het was een uitermate gelsaagd initiatief en de mensen hebben zo maar eventjes 12 500 euro bij elkaar gebracht voor een project in Rwanda. Bovendien was ik ontzettend verrast door het bruisende optreden van de Splifftones. Ska en Reggae van de bovenste beste plank, en dat kan ik wel smaken. De zomer was nog nooit zo vroeg begonnen...

13 april 2007

Schrijf eens een Limerick

Vandaag op de site van de Standaard: een wedstrijdje limericks verzinnen.
Ikzelf heb de limerick altijd een heel aangename en ritmische versvorm gevonden en heb me uiteraard ook laten verleiden tot het wedstrijdje. Het thema was de inmiddels tot op de draad versleten maar toch immer hilarische Noord-Zuid-kwestie in België. Dit heb ik ervan gemaakt:
Flahaut nam een heli voor 'zaken'
Om snel bij de film te geraken
De belg riep toen 'Foei'
Flahaut zuchtte 'Oei'
En kreeg een stel knalrode kaken.

Nu maar hopen dat de Standaard-redactie het brouwsel kan smaken... (Wow, zelfs die laatste zin rijmt alweer... Ik heb mijn roeping gemist)

Wie zich geroepen voelt: doe mee, of stuur er mij eens eentje op.

10 april 2007

De heilige koe


De afgelopen dagen hebben we veel geprofiteerd van het zonnige weer en dus ons stalen ros van stal gehaald om een paar tochtjes te maken. Onze oudste dochter heeft immers pas leren fietsen zonder zijwieltjes en wil nu elke dag 'een tourke doen'. Dus wij de openbare weg op (ze zal het toch daar moeten leren, niet?) en het Lindel per fiets verkend. Ze vindt het geweldig en daar ben ik heel blij om want ik fiets zelf ook heel graag.
Helaas zijn we de laatste dagen toch weer een paar keer flink verschoten van de chauffeurs die het ronduit vertikken om, al was het maar een klein beetje, te vertragen. Ze zien van ver een klein meisje met een fietshelm en nog een beetje instabiel op haar fietsje, en toch zoeven ze op kleine binnenwegen tegen minstens 80 per uur voorbij. Ik vind dat walgelijk gedrag. En het spijt met dat ik het cliché moet bevestigen, maar de auto's van laten we zeggen 'het duurdere type' en van het type 'getunede Johnnybak met overjaarse puber achter het stuur' doen het hardst hun best om mij op stang te jagen. Zonder te willen veralgemenen uiteraard, de grote meerderheid past zijn snelheid wél aan, waarvoor dank trouwens, zou ik toch graag aan de heren en dames in kwestie willen vragen om toch alsjeblief een klein beetje trager te rijden. U gaat er écht niet later door op uw bestemming komen, als u even afremt gedurende een paar seconden. En u maakt er een doodongeruste moeder iets geruster mee...

04 april 2007

Paasvakantie


Héhé, het is niet te geloven maar vandaag heb ik voor het eerst sinds ik in mijn nieuwe huis woon (toch al 3 jaar ondertussen) toch wel een cake gebakken zeker!
Jawel, ben blij dit wereldschokkende nieuws met u te kunnen delen, want zoals mijn ventje dikwijls zegt: iedereen zet zich tegenwoordig een mooie keuken, maar niemand heeft nog tijd om erin te koken. ALs je het assortiment klaargemaakte etenswaren ziet in de winkels, dan kun je je afvragen of er inderdaad nog vers gekookt wordt. Nu weet ik ook wel dat de meesten onder ons toch nog een poging doen om elke dag iets deftig op tafel te zetten , maar ik moet eerlijk toegeven dat dat toch niet simpel is als je na een zware dagtaak nog moet beginnen aan een of andere ingewikkelde bereiding.
Enfin, na de verse kippensoep dus nu ook de cake op tafel. Ben blij nu toch (eventjes) te kunnen voldoen aan het ideaalbeeld van de 'Libelle' en andere magazines waarin ze ervan uitgaan dat je behalve je job ook nog in staat bent tot :
- perfecte kinderen op te voeden
- een onkruidvrije tuin rond je huis te hebben
- regelmatig je ramen te kuisen, zodat je bij deze laagstaande zon in het voorjaar tenminste niet door de grond moet zakken van schaamte
- je vrienden thuis te ontvangen met de nodige egards (lees culinaire inspanningen)
- je familie minstens 1 maar per week te bezoeken
- de boeken van de bieb op tijd terug te brengen
- je fysieke gezondheid op peil te houden door 2 maal per week te sporten
- je mentale gezondheid op te krikken door een wekelijkse yoga-sessie
- af en toe eens uitgebreid te shoppen om de mode toch min of meer te volgen
- na te denken over de paasbrunch terwijl je een bloemstuk met wilgentakken en zelf uitgeblazen eitjes voor je deur etaleert
- op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op cultureel gebied
- én het water van de goudvissen op tijd te verversen...
Pfff, volgende keer bij de kapper toch maar weer gewoon de celebrity-nieuwtjes uit de Story lezen en nie te veel nadenken bij de perfecte dames en heren die de publicaties à la Flair enz. bevolken....
Schat: wat eten we vanavond? Kebab?

Skype Me™! Web Counter
Add to Technorati Favorites
Locations of visitors to this page