29 juni 2007

Humor maakt het leven mierezoet!



De dag dat de sossen de burgemeester mogen leveren in Pelt, hang ik dit plaatje boven de deur van het gemeentehuis ;-)
Voor wie zich ook eens wil laten gaan: klik op deze link en maak uw eigen 'zonder xxx straat'-naambordje. Ook de 'zonder sossen-steeg' is een mogelijkheid natuurlijk, we gaan daar niet flauw over doen...

25 juni 2007

Eindelijk!

Er zit wat beweging in de kwestie van de kinderopvang. Vorige week heb ik getelefoneerd met het diensthoofd van de plaatselijke kinderopvang en ben ik te weten gekomen wat precies de oorzaak is van het grote tekort aan opvangplaatsen in onze gemeente. Die info is inmiddels ook al doorgespeeld aan mensen die er iets mee aan kunnen.
Hoofdreden van het tekort blijkt te zijn dat er in ons dorp heel veel mensen in de zorgsector werken en dat die zelden hun uren vantevoren kennen, en dus alvast hun kinderen voor de volledige periode inschrijven, en dan pas later massaal afbellen als ze toch niet moeten gaan werken. Is niet zo leuk voor andere gezinnen, maar ik heb er wel begrip voor. Mijn vraag was dan ook hoe men dit dacht op te lossen, en het antwoord was uiteraard door in de eerste plaats op zoek te gaan naar geld. En vervolgens door praktische oplossingen te zoeken, en dat was dan door eventueel extra locaties open te stellen en daar natuurlijk dan ook extra personeel voor aan te werven.
Voordelen bij dat uitgebreidere aanbod zijn er voor veel mensen:
- de werkende ouders kunnen met een gerust gemoed gaan werken in de zomer
- de grootouders worden ontlast van wekenlange kinderopvang
- de personeelsleden van Ravotterke kunnen eindelijk zelf nog eens meer dan een week aaneensluitende vakantie nemen in juli en augustus (het zijn immers allemaal mensen met kinderen die graag eens iets leuks doen in gezinsverband) en hoeven 's avonds niet met een kloppend hoofd naar huis na weer eens een dag maximale bezetting met 85 joelende kinderen.
- de kinderen zelf die toch in een iets minder drukke omgeving de dag kunnen doorbrengen.
Kortom, redenen genoeg om er werk van te maken. En van een goede bron (!) vernam ik intussen dat men de zaken nu wel degelijk aan het bekijken is. Héhé, er is hoop dus.
Nu nog hopen dat ook de scholen eens wat creatiever gaan worden in het opvangen van de leerlingen tijdens deze deliberatie- en verbeterweek en dan kunnen de werkende ouders tenminste weer opgelucht ademhalen.

18 juni 2007

Electrabel part I

Voor diegenen die vorige week de Panorama-uitzending gemist hebben, hier het eerste van 5 delen op Youtube. Ik zou zeggen: vooral bekijken met in het achterhoofd de vooropgestelde tariefverhoging van 20% voor aardgas. Met dank aan de Almachtige Suez-groep.
Wat mij betreft: leve de échte liberalisering van de energiemarkt en leve groene stroom!!!

17 juni 2007

Keek op de week

Deze week heb ik mijn krant met meer dan gewone interesse gelezen, want wat waren ze toch gul met politieke analyses, zeg. Wel eens leerrijk om te lezen wat andere mensen zoal denken over de verkiezingsuitslagen. En tel daar dan de ontwikkelingen binnen sp.a bij, dan krijg je snel een hele editie gevuld. Eigenlijk is politiek toch vooral boeiend in dagen als deze, wanneer iedereen constant wordt gevraagd wat zijn kijk op de zaken is. In 'normale' periodes kabbelt het allemaal rustig verder, en behalve de occasionele brulboeien en ruziestokers die zich interessant willen maken, hoor je niet echt veel over de interne keuken van de partijen.

Verder ben ik deze week nog van plan eens te kijken wat het probleem is met de overvolle wachtlijsten bij de kinderopvang in onze gemeente. Want ikzelf wilde mijn dametjes graag 1 week in juli naar de opvang sturen, maar wat blijkt: op geen enkele dag is er nog plaats vrij. Hoog tijd voor onze gemeenteraad om het aantal beschikbare plaatsen dringend te verhogen, ook al meen ik me te herinneren dat er daarvoor in de begroting niets voorzien is. Dan moet er maar geld gezocht worden, of moeten we allemaal onze job maar opzeggen? Dat zal voor de inkomsten van de gemeente ook niet echt een goeie zaak zijn, toch?
Enfin, qua opvang hebben we geluk dat er wat familie in de buurt woont, anders zou ik mijn dochters moeten inwijden in de wereld van het communicatieadvies in een financiële context en, ach, dat wil ik ze toch écht wel besparen...

12 juni 2007

Au!


Wat was dat de zondag zeg? Dat we bij Sp.a een klets gingen krijgen, dat bleek wel al uit de peilingen, maar dat we zo een gigantisch pak rammel zouden krijgen, daar had nu echt niemand geld op durven inzetten. Maar bon, het is nu zo, en in de politiek verloopt alles in cycli, dus ik ga ervan uit dat een lekker potje oppositie (en een Dafalganneke) ons goed gaat doen. Binnen een paar jaar zullen we er wel weer staan, al voelen we ons nu nog een beetje groggy.
Uiteraard ben ik dus mijn oor te luister gaan leggen bij 'de kiezer' en ik hoor de volgende opmerkingen:
- zo veel verlies, dat hadden ze nu toch niet verdiend
- dat heeft zeker alles met de schandalen van de PS te maken (ah ja? en waarom hebben die dan niet zo'n pandoering gekregen)
- het heeft niets met de PS te maken, het was het Freya-effect
- aan mij zal het niet gelegen hebben, ik heb Sp.a gestemd
- de mensen hebben het veel te goed op materieel gebied. Als het straks weer wa minder gaat, dan mogen de socialisten weer de kolen uit het vuur halen
- ze hebben stemmen verloren aan Dedecker (zijne simplistische Heiligheid heeft het dan toch klaargekregen. Misschien moeten we op 10 juni voortaan Sint Populisticus vieren?)
- ze hebben stemmen verloren aan de Groenen (daar kan ik perfect mee leven, want ik deel de mening van Jos Geysels dat Sp.a en Groen communicerende vaten zijn)
- ze zijn nie meer links genoeg
- ze zijn nog altijd veel te links (qué?)
- Vande Lanotte heeft te weinig uitstraling (maar ik ken toch niemand in heel Vlaanderen die kan lachen met zijn mondhoeken naar beneden, dát moet je hem nageven...)
- Vande Lanotte is te intellectuelerig (ja zeg, wie premier wil worden moet toch een beetje 'mayonaise in zijne kop' hebben. Ik mag er niet aan denken dat een figuur van het kaliber van Linda Vissers het ooit voor het zeggen krijgt. Ge moogt toch minstens veronderstellen dat ze de lagere school afmaken als ze in Brussel willen zitten, eh)
- het was tijd voor verandering tout court, zo gaat dat in de 'polletiek'

Tja, en die laatste was er volgens mij nog het dichtste bij. Ik kan me niet voorstellen dat Sp.a binnen dit en een paar weken of maanden DE reden gevonden heeft voor de afstraffing. De meningen over het waarom lopen bij het grote publiek zo ver uit elkaar dat Caroline Gennez a hell of a job tegemoet gaat als zij straks de Sp.a moet herpositioneren, want ja, langs welke kant waait de wind nu? Ik zou het vooralsnog niet kunnen zeggen. Langs rechts zeker?

09 juni 2007

De eindspurt is ingezet


Morgenavond zullen we het weten: wie wordt de nieuwe premier en welke coalitie zal ons de komende jaren mogen regeren?
Ikzelf ben vooral van plan om mijn stem te geven aan mensen die de afgelopen jaren hebben bewezen dat die velouren zetels in Brussel niet dienen om je broek aan te slijten, maar om keihard te werken om dit land deftig te besturen. Degenen die goeie punten behaald hebben, krijgen dus van mij een nieuwe kans. Maar ik wil ook wel 1 of meer neofieten een plekje in het Parlement gunnen, al vind ik het zo aartsmoeilijk om te kiezen, want uiteindelijk weet je met een nieuweling nooit wat je eraan gaat hebben.

Voor diegenen die nog snel een les in Belgische politiek wensen, hier een stukje uitleg van cartoonist Lectrr. Met een kwinkslagje vertelt hij je in een paar woorden wie waar voor staat. Al kan ik uiteraard niet helemaal akkoord gaan met de beschrijving van de sossen ;-) Maar dat had je wel kunnen raden zeker?

07 juni 2007

Rupsje rupsje Nooitgenoeg


Ohlala, wat is dat, zeg? De laatste dagen zo'n 100 lezers over de virtuele vloer gehad. Hoog tijd om nog eens iets te posten dus.
Deze ochtend werd ik door mijn man via sms op de hoogte gebracht van het feit dat de processierups nu ook haar weg gevonden heeft naar de eik op de speelplaats van onze dochters hun schooltje. En de brandweer kon niet komen, want die moesten nog nablussen bij een grote bedrijfsbrand in Lommel. Dus toch wel een beetje paniek bij de juf, maar al bij al hebben ze er precies nog niet echt veel last van. Trouwens, die haartjes zitten hier toch in de lucht. Wij hangen onze was voorlopig alvast niet meer buiten te drogen, want vorig jaar deden we dat wel in mei en juni, en we krabden ons zot.
Op mijn werk in Leuven werd er eerst een beetje smalend gedaan over de rupsenhistorie in Limburg, maar nu de beestjes zich ook prettig beginnen te voelen in Vlaams-Brabant, begint het bij hen toch ook wel een beetje te jeuken. 'Alleen al het idee, jakkes'...roepen ze nu. Haha, het zou misschien niet slecht zijn om alle specifieke problemen van Limburg eens te exporteren naar andere provincies, d'er zou misschien al rapper gebougeerd worden om ze op te lossen. Zo zouden we bvb. de E19 en de A12 tussen A'pen en BXL kunnen vervangen door een lekker drukke eenbaansweg, waar 's morgens geen doorkomen meer aan is. Of een portie cadmium in de achtertuin van 1 of andere illustere politicus kappen. Of bij culturele manifestaties steevast de ander provinciehoofdsteden 'vergeten'. En wat zou het toch een fantastisch idee zijn om pakweg alle ministeries en hoofdzetels van de grootste bedrijven in onze groene provincie in te planten. De werkgelegenheid zou er nogal eens een stukske op vooruit gaan. Enfin, heren en dames die komende zondag op mijn stem rekenen: hierboven dus mijn verlanglijstje. Ik reken vanaf nu op u.

Skype Me™! Web Counter
Add to Technorati Favorites
Locations of visitors to this page