30 april 2009

Als we maar gezond zijn

De laatste dagen begin ik toch stilaan een beetje een akelig gevoel te krijgen bij die berichten over Mexicaanse griep. Toch maar genoeg vitaminen eten dezer dagen, voor zover dat helpt. En genoeg slapen, al zal dat de komende weken een uitdaging worden.
Bijvoorbeeld gisteren was er eerst weer de rit naar Leuven om daar de dagelijkse bezigheden te doen, dan raprap naar Hasselt voor een cursuske 'tooggesprekken'. Allemaal heel boeiend maar ook erg pijnlijk als je meteen bij de eerste zin al je grootste knelpunt ontdekt. Dringend nog wat schaven aan de debattechniek dus, kwestie van op 22 mei geen modderfiguur te slaan in het Jeugdhuis. Ben dus op zoek naar mensen die me eens flink uit mijn tent lokken om een beetje mee te oefenen... Yoga is misschien eerder een optie dan:-)
Enfin, gisterenavond na de cursus dan ook nog naar Palethe geweest waar dokter Frederix en zuster Hendrickx erg interessante uiteenzettingen gaven over hun ervaringen in Congo. Het waren 2 totaal verschillende verhalen maar het werpt wel een goed licht op de zaak. Dat het daar nog niet onmiddellijk opgelost gaat geraken, zoveel mag duidelijk zijn. En dat is toch zo verschrikkelijk spijtig want uiteindelijk is het een prachtig land, uitgestrekt, met massa's natuur en tropisch weer. Mogelijkheden genoeg om dat uit te buiten op toeristisch vlak, zou ik denken, maar dan moet er toch eerst orde op zaken gesteld worden. Nog veel werk voor onze regering dus ook.
In ieder geval, wij van Think Global, ACt Local, waren uiterst verheugd om 138 mensen te mogen verwelkomen op de activiteit. Dankjewel!

28 april 2009

Nog vlug wat reclame!



Op 29 april organiseren we met de werkgroep 'Think Global, Act Local' opnieuw een editie van 'In de rugzak van...'
Deze keer is het de beurt aan 'Stemmen uit Congo' waarin 'Arts Zonder Grens' Koen Frederix en zuster Madeleine Hendriks uit Overpelt over hun ervaringen in Congo vertellen.
Wie dit ongetwijfeld zeer boeiende relaas wil komen beluisteren, is van harte welkom in de Muzezaal van CC Palethe, Jeugdlaan Overpelt.
We verwachten best wel wat volk, dus graag om 20.00 aanwezig zijn. Tot dan!

26 april 2009

Olé Pistolé

Een dikke proficiat aan alle Chiroleid(st)ers in Vlaanderen en zeker aan die van Pelt want het ontbijt was absoluut de moeite.
Ben zelf jarenlang scout geweest, maar dat kon de pret niet drukken :-)
Onze dochter amuseert zich elke zondag geweldig en leert ook dat er buiten het kleine kringetje van schoolvriendinnetjes nog aan hele 'world out there' is.
En jeugdbewegingen zijn in mijn ogen hét middel bij uitstek om verzuring tegen te gaan en te leren rekening te houden met je medemens. Dus, als je't mij vraagt: Chiro! Zeker en vast.

23 april 2009

Wat nu?

Een hele tijd geleden heb ik een geblogd over 'Viesel' want als jarenlange 'die-hard' lpg-rijder vind ik het echt godgeklaagd dat iedereen blijft kiezen voor dieselauto's.
Intussen zijn we zelf stilaan eens aan het rondkijken naar een andere auto, want de onze heeft elke maand welk een ander lampje dat begint te branden. En daar ben ik allergisch voor!
Dus mijn ventje eens gaan informeren bij de garage van een Zweeds merk. Kwestie van de Europese economie toch te blijven steunen (en ook die van ons eigen Gent eigenlijk...) om eens te horen wat er te krijgen is. Wat zeggen die daar nu plots? Eigenlijk is het niet meer interessant om lpg te kopen. Want de investering van 2500 euro bovenop de aankoopprijs is 1 ding, maar daarnaast moet je ook nog eens elke 50.000 kilometer 1 of ander onderdeel diep in de motor verversen, en dus grote kosten maken. Nu wil ik echt heel principieel zijn, en niet toegeven als iets wat goed is voor het milieu wat meer kost. Daarom koop ik bijna alleen nog Ecover producten voor de was en de plas. Maar als het begint te gaan over bedragen met 4 cijfers, dan beginnen mijn principes toch wat af te brokkelen. Erg he! I hate it! Is dat nu zo moeilijk om die technologie een faire kans te geven en te investeren in duurzame lpg-motoren die ook nog betaalbaar zijn? Komaan, Europa: we hebben toch the brains op dit continent. Waarom hebben we dan niet de ballen?

21 april 2009

Vandaag weer iets bijgeleerd

Vandaag kregen we op het werk een firma op bezoek die op een nieuwe manier aan e-marketing doet. Onderstaande filmpje is een zogenaamd educatief filmpje, maar je kunt het als bedrijf wel 'sponsoren'. En door 'embedding' (is hetgeen ik nu aan het doen ben: in je eigen website plakken dus) leidt het in no time zijn eigen leven. Sjiek toch, niet?

Hoe jonge websurfers beschermen op het internet? - Animated Explanations

20 april 2009

Dedecker doet me balen als een stekker

Pff, wat is me dat nu weer allemaal. JMDD moest zo nodig weer eens in het middelpunt van de belangstelling staan met zijn privédetective-stunt. Maar gelukkig hoorde ik deze ochtend op Radio 1 een auteur van 1 van de boeken over Dedecker die hem dus van dichtbij heeft leren kennen. En hij beweerde glashard dat dit Dedecker ten voeten uit is: tot alles in staat om zijn gelijk te bewijzen en absoluut niet van plan om te wijken voor andere meningen. Triestig geval eigenlijk dus. En terwijl ik dit schrijf hoor ik op tv dat er een LDD'er uit de partij gestapt is en deze praktijken ook absoluut onaanvaardbaar vindt.
Dus: laat voor de rest de slangenkuil die LDD is nog maar een paar weken sudderen in zijn vergif, en straks valt de zaak helemaal uit mekaar, want bouwen kun je op zo'n mensen echt niet. Wie zo uiterst negatief ingesteld is, kan nooit met een constructief project voor deze maatschappij op de proppen komen. Jamais! En maar goed ook!

12 april 2009

Paaswensen!

Aan allen onder u die gekomen zijn in vrede: het geluk zij met u.
Aan allen die toch regelmatig eens komen piepen naar mijn blog: u bent een fijn publiek!
Aan allen die op 7 juni niet weten op wie te stemmen: 1 suggestie :-) De 10e opvolger bij de sp.a is een goed keuze.
Zo, en nu gauw uitloggen en een politieke blog in mekaar steken waar u mijn wedervaren verder kunt volgen tot 7 juni. Spannend!
Wordt vervolgd van zodra het nieuwe webadres aangemaakt is. De verkiezingskoorts bereikt intussen nieuwe hoogtes, want ik moet ook nog een kort tekstje schrijven voor de 'postkaartjes' met foto en dan ook nog een nieuw mailadres aanvragen. En dan snel de bestellingen voor affiches doorgeven. Ik weet begot niet hoeveel ik er moet voorzien, dus da's een beetje vervelend. Anderzijds heb ik begrepen dat ook mensen die al heel lang meedraaien in de politiek bij elke verkiezing met dezelfde vraag zitten. Het ligt dus gelukkig niet aan mij.

Labels:

Skype Me™! Web Counter
Add to Technorati Favorites
Locations of visitors to this page